Beurzen en kraammarkten


Wist je dat je je baby zo'n 6.000 keer verschoont voordat hij of zij zindelijk is? Best belangrijk om even over na te denken. Kies jij wegwerp of wasbaar? De komende tijd kun je ons weer in diverse plaatsen in het land tegenkomen op een beurs of kraammarkt. Zie de lijst hieronder. Je bent van harte welkom! Misschien is dit het moment voor je om de wasbare luiers eens in het echt te zien, je vragen te stellen of een aankoop te doen. Wij helpen je graag.

Gebruik je al wasbare luiers en heb je vragen? Neem dan een luier van jezelf mee zodat we je kunnen adviseren.

Een persoonlijke afspraak maken om je vragen over wasbare luiers te stellen? Dat kan. Win advies in bij één van onze consulenten, dat is gratis en vrijblijvend.

Kaatje's kalender


Zaterdag 9 juni | Ouders Natuurlijk beurs

Op de Ouders Natuurlijk beurs is Kaatje Katoen ook aanwezig! Je bent van harte welkom om je vragen te stellen aan ons team bij de stand en van gedachte te wisselen over jouw wasbare luiers. Of misschien is dit het moment voor je om wasbare luiers eens in het echt te zien, je vragen te stellen of een aankoop te doen. Wij helpen je graag.

Naast wasbare luiers vind je bij Kaatje diverse accessoires.

- Billendoekjes?

Fijne doekjes zonder chemische rommel! Bekijk de BilliesBox, een doosje met wasbare doekjes!

- Op weg naar Zindelijkheid?
Kom informatie inwinnen, bekijk ons boekje 'Zindelijk, Nu al?' en handige oefenbroekjes.

- Op zoek naar een nachtluier? 

Bij Kaatje Katoen hebben we ook een nachtoplossing voor kinderen die al iets ouder zijn!

- Wasbare producten voor jezelf? 

Denk bijvoorbeeld aan wasbare borstcompressen, inlegkruisjes of maandverband. Zeker een kijkje waard!

Goed voorbereid naar de Ouders Natuurlijk Beurs? Bekijk de Facebookpagina of website voor alle informatie én voor tickets. Online €10, aan de deur €12,50 per stuk. Kinderen tot 16 jaar gratis toegang.

Datum: Zaterdag 9 juni 2018
Tijd: 10.00-19.00 uur

Locatie: Hotel Doorwerth-Arnhem, Kabeljauwallee 35, Doorwerth

 


Zondag 24 juni | Duurzaamheidsfestival Leudal, Heythuysen (Limburg)

Duurzaamheid wordt door veel mensen als een belangrijk onderwerp gezien, voor henzelf en voor hun kinderen. De snelheid waarmee we onze grondstoffen opmaken en de veranderingen in het milieu en klimaat, gaan veel mensen aan het hart. Wil jij het ook anders doen, maar weet je niet hoe? Dan is dit festival een bron van inspiratie!

Kom bijvoorbeeld kijken naar de familieauto Stella van de TU Eindhoven! Of raak geïnspireerd door Jessie en Nicky die leven zonder afval. Kaatje Katoen is er ook om (aanstaande) ouders kennis te laten maken met duurzame luiers. En natuurlijk ook om andere geïnteresseerden de vrolijke wasbare luiers en zwemluiers te laten zien! Onze consulente Martine helpt je graag.

Om (weer) enthousiast te worden over duurzaamheid ben je op dit festival op het juiste adres! Via de Facebookpagina van de organisatie blijf je op de hoogte.

 

Datum: Zondag 24 juni 2018

Tijd: 11.00 – 16.00 uur

Locatie: Gemeente Leudal, Leudalplein 1 in Heythuysen

 

Zondag 1 juli | 15 jaar IJburg Aan Tafel, Amsterdam

Er vindt op IJburg een waar spektakel plaats: 15 jaar Aan Tafel! Op het gezellige Joris Ivensplein staan lange tafels en banken voor u klaar. Iedereen neemt z’n eigen eten mee en deelt dit met zijn of haar bekende en onbekende IJburgse buren. Er is een bar voor een lekker drankje. Op het podium en rondom het plein is van alles te doen, voor grote en kleine IJburgers. Dit verjaardagsfeest mag u niet missen!

Er is een podium met muziek en een gezellige markt (waar je veel lokale ondernemers zult vinden). Onze consulente Anke spreidt al jaren enthousiasme over wasbare luiers op IJburg en in Amsterdam. Zij zal vrolijke (zwem)luiers meenemen. 

Wil je alles lezen over het programma en de activiteiten? Je vindt het hier

Datum: Zondag 1 juli 2018

Tijd: 15:30 - 20:00 uur

Locatie: Joris Ivensplein, 1087 Amsterdam, Nederland 


Dinsdag 7 augustus | Kraammarkt Rhena Dordrecht

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft elke eerste dinsdag van de maand een uitgebreide informatieavond over Bevallen bij Rhena, het geboortehuis. Op de kraammarkt vind je vanaf voorjaar 2017 ook wasbare luiers van Kaatje Katoen! Bij onze consulente Lizet kun je informatie inwinnen en wasbare luiers zien en voelen. We helpen je graag.

Wat kun je verder op deze avond verwachten?
• Presentatie bevallen bij Rhena
• Bezoeken van de kraammarkt met diverse informatiekraampjes

• Rondleiding verlossuites en (onder voorbehoud) een kraamsuite.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium op locatie Dordwijk. De voorlichtingsavond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Er is tussendoor een pauze. Meer informatie vind je op de website van het ziekenhuis.

Datum: 7 augustus 2018 

Tijdstip: 19.30-21.30 uur

Locatie: Ziekenhuis locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25, Dordrecht


 

Woensdag 5 september | Informatieavond wasbare luiers

Een gezellige, informele informatieavond over wasbare luiers! Op woensdagavond 5 september kun je hiervoor terecht bij 'Twee ons Geluk' in Maasdam. Een ideale gelegenheid om samen uit te vinden wat wasbare luiers zijn, hoe ze werken en wat de voor- en nadelen zijn. 

Op deze avond zullen de verschillende soorten luiers worden besproken en is er veel mogelijkheid tot het stellen van je vragen. Kom er zelf achter hoe makkelijk het is! Ook zullen de financiële, milieu-, gezondheids- en ontwikkelingsvoordelen worden besproken. Want naast dat het werkt, willen we als ouder/verzorgende ook overige voordelen zien natuurlijk!

Luierconsulente Lizet deelt graag haar enthousiasme en ervaring op deze informatieavond die wordt georganiseerd in samenwerking met Twee ons geluk.

Meld je snel aan per e-mail, zodat je deze avond kunt bijwonen. Deelname kost €10,00 per persoon, dat is incl. koffie/thee en wat lekkers. Aankoop is mogelijk, maar zeker niet verplicht.

 

Datum: Woensdag 5 september 2018

Tijd: 19.30 tot ongeveer 21.30 uur

Wie: (aankomende) ouders, verzorgende, familie, geïnteresseerden

Locatie: Sportlaan 3H, Maasdam (bij Twee ons geluk)

Kosten: €10,- per persoon (voor locatie en koffie/thee met wat lekkers)

Graag aanmelden via lizetkuiper@live.nl o.v.v. informatieavond wasbaar

 

Er volgt meer informatie over:

4 september - Kraammarkt Rhena, Dordrecht

20 oktober - Van kinderwens tot kleuter beurs, Hoeksche Waard