Beurzen en kraammarkten


Wist je dat je je baby zo'n 6.000 keer verschoont voordat hij of zij zindelijk is? Best belangrijk om even over na te denken. Kies jij wegwerp of wasbaar? De komende tijd kun je ons weer in diverse plaatsen in het land tegenkomen op een beurs of kraammarkt. Zie de lijst hieronder. Je bent van harte welkom! Misschien is dit het moment voor je om de wasbare luiers eens in het echt te zien, je vragen te stellen of een aankoop te doen. Wij helpen je graag.

Gebruik je al wasbare luiers en heb je vragen? Neem dan een luier van jezelf mee zodat we je kunnen adviseren.

Een persoonlijke afspraak maken om je vragen over wasbare luiers te stellen? Dat kan. Win advies in bij één van onze consulenten, dat is gratis en vrijblijvend.

Kaatje's kalender


Dinsdag 4 september | Kraammarkt Rhena Dordrecht

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft elke eerste dinsdag van de maand een uitgebreide informatieavond over Bevallen bij Rhena, het geboortehuis. Op de kraammarkt vind je vanaf voorjaar 2017 ook wasbare luiers van Kaatje Katoen! Bij onze consulente Lizet kun je informatie inwinnen en wasbare luiers zien en voelen. We helpen je graag.

Wat kun je verder op deze avond verwachten?
• Presentatie bevallen bij Rhena
• Bezoeken van de kraammarkt met diverse informatiekraampjes

• Rondleiding verlossuites en (onder voorbehoud) een kraamsuite.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium op locatie Dordwijk. De voorlichtingsavond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Er is tussendoor een pauze. Meer informatie vind je op de website van het ziekenhuis.

Datum: 4 september 2018 

Tijdstip: 19.30-21.30 uur

Locatie: Ziekenhuis locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25, Dordrecht


Woensdag 5 september | Informatieavond wasbare luiers

Een gezellige, informele informatieavond over wasbare luiers! Op woensdagavond 5 september kun je hiervoor terecht bij 'Twee ons Geluk' in Maasdam. Een ideale gelegenheid om samen uit te vinden wat wasbare luiers zijn, hoe ze werken en wat de voor- en nadelen zijn.

Op deze avond zullen de verschillende soorten luiers worden besproken en is er veel mogelijkheid tot het stellen van je vragen. Kom er zelf achter hoe makkelijk het is! Ook zullen de financiële, milieu-, gezondheids- en ontwikkelingsvoordelen worden besproken. Want naast dat het werkt, willen we als ouder/verzorgende ook overige voordelen zien natuurlijk!

Luierconsulente Lizet deelt graag haar enthousiasme en ervaring op deze informatieavond die wordt georganiseerd in samenwerking met Twee ons geluk. Meld je snel aan per e-mail, zodat je deze avond kunt bijwonen. Deelname kost €10,00 per persoon, dat is incl. koffie/thee en wat lekkers. Aankoop is mogelijk, maar zeker niet verplicht.

Datum: Woensdag 5 september 2018

Tijd: 19.30 tot ongeveer 21.30 uur

Wie: (aankomende) ouders, verzorgende, familie, geïnteresseerden

Locatie: Sportlaan 3H, Maasdam (bij Twee ons geluk)

Kosten: €10,- per persoon (voor locatie en koffie/thee met wat lekkers)

Graag aanmelden via lizetkuiper@live.nl o.v.v. informatieavond wasbaar

 


Zaterdag 15 september | Gezinsbeurs, Wilhelminaoord

In het mooie dorpshuis van Wilheminaoord vindt dit jaar de Gezinsbeurs plaats! Nanniesnetwork organiseert in samenwerking met verschillende organisaties en winkels deze leuke markt. Per product is er één aanbieder aanwezig. Misschien ben jij opzoek naar meer informatie over het dragen van je kindje of kinderopvang? Of wasbare luiers natuurlijk! Kaatje Katoen neemt wasbare luiers en zwemluiers mee. Naast dat je direct een aankoop kunt doen beantwoorden w eook graag je vragen. Want wat is een wasbare luier nou precies en hoe werkt het? Consulenten Evelien en Harriëtte vertellen het je graag.

Kom je ook?

 

 

Datum: Zaterdag 15 september 2018

Tijd: 10.00-16.00 uur

Locatie: Linthorst Homanstraat 14, 8384 EE Wilhelminaoord

 

Zaterdag 20 oktober | Van Kinderwens tot Kleuter beurs

Kindje op komst of jonge kinderen? Tijdens de ‘Van Kinderwens tot Kleuter beurs’ haal je volop inspiratie, informatie over zwangerschap en gezond opgroeien. Beleef samen met je gezin een leuke dag met informatiestands, kraampjes, muziek, lekker eten, workshops en activiteiten. Voor alle (aanstaande) vaders, moeders, peuters en kleuters in de Hoeksche Waard. Consulenten Lizet en Judith zijn met wasbare luiers aanwezig op deze beurs. Kom langs om zelf wasbare luiers en zwemluiers te scoren voor jouw baby of peuter.

Je vindt meer informatie over de beurs op de Facebookpagina van de organisatie. De Van kinderwens tot Kleuter Beurs is een initiatief van de GGD Zuid-Holland Zuid in samenwerking met inwoners en organisaties uit de Hoeksche Waard.

Datum: 20 oktober 2018

Tijdstip: 10.00-16.00 uur

Locatie: Hoeksch Lyceum, Hoefsmid 1, Oud-Beijerland


Er volgt meer informatie over:

4 september - Kraammarkt Rhena, Dordrecht

4 t/m 6 oktober - In De Wolken festival, RAI Amsterdam

9 oktober - Kraammarkt Rhena, Dordrecht

20 oktober - Van kinderwens tot kleuter beurs, Hoeksche Waard 

2 t/m 4 november - We Are Pregnant, Utrecht