Blog

Wie is de vrouw achter Petit&Jolie?

 

"Ik gooide mijn baan en zekerheid overboord en besloot een verzorgingslijn voor baby’s te ontwikkelen."

 


Ochtendplas

 

“Mááááám! Máámaáááá!“ Ik word wakker van het geroep van mijn dochter. Ik wil niet opstaan, het is pas 7 uur en ik hoef pas over een half uur op te staan. Ik probeer het geluid nog even te negeren, maar ik weet dat ze niet zal stoppen.

 


Luieruitslag tips

 

Laat je baby lekker luchten. Zuurstof is zoals je vorige keer hebt kunnen lezen, erg belangrijk. Doe dus wat langer over een verschoning zodat de billen veel bloot liggen, of laat je kindje lekker bloot liggen.

 


Luieruitslag


Dan heb je een baby gemaakt, met perfect zachte billen, en opeens zitten er op die perfecte billen rode plekken. Luieruitslag! Ik denk dat er geen ouder is die er niet ooit mee te maken heeft gehad.
 

 

Poep in het zwembad

 

Lekker op vakantie! De eerste keer dat we met onze zoon van bijna 1 naar het buitenland gingen, hadden we een huisje gehuurd. Kamperen kon helaas niet omdat we een wasmachine nodig hadden voor de luiers - onze zoon kon niet tegen wegwerpluiers - en ik wilde niet op een camping wassen. Een huisje leek me met een kind van 2 en een baby ook comfortabeler.

 


Knakworsten of melkflessen


‘Een mooi gezond kleurtje.’ Wanneer je terugkomt van vakantie hoor je mensen vaak zeggen: ‘Hé, wat zie jij er gezond uit.’ Niets is minder waar.
 Een luierloze baby

 

Een baby krijgt een luier om. Punt. En dat blijven we doen, tot zeker wel een jaar of 2, vaak nog langer. Maar wist je dat het ook anders kan?
 Een geboren moeder

 

Moederdag, of je het nou onzin vindt, of er helemaal warm van wordt, het maakt niet uit; om je allereerste echte moederdag kun je niet heen!
 Thuisplassen

 

In deze tijd merken we bij Kaatje Katoen dat het goed loopt met de verkoop van oefenbroekjes en ons boekje "Zindelijk, nu al?"

 


Strippen voor beginners

Het zijn gekke, onzekere tijden. Maar ondertussen draait de wereld gewoon door, net als je wasmachine!
 


Bloedserieus op Women's Day
 

Een wat langer blog dit keer, maar soms heeft een belangrijk onderwerp wat extra aandacht nodig! 

Op 8 maart is het International Women’s Day (IWD).  Is zo’n dag nog wel nodig? Ja dus! In een groot deel van de wereld worden vrouwen nog steeds gezien als ondergeschikt en behandeld als...
 Maar wat doen we met de poep?

 

Als je een top 3 van de meestgestelde vragen zou maken die we op beurzen horen, dan staat deze vraag met stip op nummer 1.

Opvallend vaak zijn het mannen die...
 


 

Kleine plasjes, grote wasjes...

 

Ze klagen al jaren: de mensen van Miele, AEG, Bosch, Whirlpool. Waarover? Over het feit dat mensen niet meer weten hoe ze de was moeten doen. Nu denk ik zelf dat ze niet zulke ingewikkelde apparaten moeten maken, met wasprogramma's die niemand gebruikt.

 


 

5 tips om het jaar duurzaam te beginnen

2019 ligt alweer achter ons, een jaar waarin het klimaat een van de hoofdthema’s was, dichterbij dan ooit. Heftige beelden zorgen ervoor dat je niet meer om de brandende realiteit van de klimaatverandering heen kunt. Maar het is zo groot, zo veel! Wat kun je er nou aan doen, als mens, in je eentje?

 


 

Een luier van bamboe, hoe zit dat?

 

Bamboe wordt in de textielindustrie hoe langer hoe populairder. Hoe komt dat en hoe zit het met de milieuvriendelijkheid van bamboe bijvoorbeeld in vergelijking met katoen?

 


bijtwortel

Kwijleballen

Gek werd ik ervan: mijn kwijlende kinderen.

Huilen, huilen! Met rode vlekken op de wangen, zó vervelend, die doorkomende tandjes!

 


 

 

Plastic fantastic

Plastic fantastic nieuws van TotsBots: wasbare luiers van plastic afval!

De binnenkant van de wasbare luiers van TotsBots was altijd al duurzaam, de buitenkant nu ook.


 

Koop dit niet!

Kaatje Katoen is begonnen als luierservice, eind vorige eeuw. Ik schrik altijd van dat woord "eeuw" maar zo lang bestaan we al… meer dan 25 jaar.

Als au-pair in de VS had ik gezien hoe dat werkte, zo'n service.


Nat bed

 "En voor de nacht is een wasbare luier ook goed te gebruiken" zeiden ze tegen me. Jaja, dacht ik, dat zullen we nog wel eens zien, mijn kind drinkt zoveel, dat bed blijft nooit droog.

 


 

Dag van de duurzaamheid

1000 decibel recht in je gezicht

 

Duurzaam, het woord waar je mee om de oren wordt geslagen. Duurzaam is "hip and happening", je zou er cynisch van worden. Helaas is het echt waar: er moeten dingen veranderen, anders hebben de kinderen van onze kinderen een heel groot probleem: een onleefbare aarde.