De Groene Cup

Artikelnummer
50010110
1  Kies je gewenste maat:
Aantal

De Groene Cup is bedacht en geproduceerd in Nederland en gemaakt van gecertificeerd medisch siliconen uit Duitsland, 100% veilig, milieuvriendelijk, hygiënisch en voordelig. En deze cup gaat zelfs tot 15 jaar mee. Siliconen is een materiaal waar bacteriën en ziektekiemen niet of moeilijk aan kunnen hechten en is bovendien hypoallergeen.
Het is een erg fijne cup met gemiddelde flexibiliteit in de kleur groen. Het steeltje (10 mm) is massief en kun je gedeeltelijk of in zijn geheel verwijderen.

De vijf verschillende modellen van De groene cup:

* Model I: heeft een diameter van 41 mm (small) en lengte 52 mm en is geschikt voor vrouwen jonger dan 30 jaar, die nog nooi zwanger zijn geweest.
* Model II: heeft een diameter van 44 mm (large) en lengte 52 mm en is geschikt voor vrouwen ouder dan 30 jaar, of vrouwen die zwanger zijn geweest.
* Model III: heeft diameter van 42,5 mm en lengte 52 mm. One size Fits most (medium) voor wie niet goed kan kiezen en voor het eerst een menstruatiecup gaat gebruiken.
* Model IV: heeft een diameter van 42,5 mm en lengte 42 mm. Voor menstrueerders met een lage baarmoedermond (low cervix).
* Model V: voor wie voor het eerst gaat menstrueren en tieners (nog niet leverbaar).

Reinig de Groene Cup uitsluitend met water en een milde olievrije zeep. Andere stoffen zoals azijn, olie of chloor kunnen de cup beschadigen en tot irritaties leiden. Het is mogelijk dat de cup na enige tijd een beetje verkleurt, dit is normaal en heeft geen invloed op de werking. De gaatjes net onder de ring van de cup moeten schoongehouden worden, houd de gaatjes hiervoor onder de stromende kraan. Aan het eind van de cyclus kan de cup gereinigd worden en opgeborgen in het meegeleverde zijden zakje. Voor je de Groene Cup in gebruik neemt kun je deze uitkoken in water (5 tot 10 minuten), dit kun je eventueel herhalen als de menstruatiecup aan het einde van je menstruatiecyclus weer opbergt.

Een goed ingebrachte menstruatiecup voel je tijdens het dragen niet zitten, het inbrengen en verwijderen van de cup mag geen pijn doen. Bij het inbrengen van de menstruatiecup kun je ook een glijmiddel gebruiken.

Geproduceerd in Nederland
Reviews
Amanda 14-09-2019
 4/5

Ik was nieuwsgierig naar de cup door enthousiaste verhalen. Tampons inbrengen vind ik een lastig klusje, en doe ik zelden, dus was wat huiverig. Maar een cup inbrengen gaat, na wat oefening, een stuk makkelijker. Geschikt voor de dag en nacht. Ik leeg hem 3x per dag, soms iets vaker op de heftigste dag. Voor de zekerheid draag ik nog een wasbaar inlegkruisje, maar dat is eigenlijk overbodig. Nog geen lekkage gehad. Zwemmen, sporten en fietsen je voelt de cup echt niet zitten en alles blijft netjes binnen. Een geweldige uitvinding. Na 3 cyclussen gaat inbrengen en uithalen nu bijna als vanzelf.

Wat vind jij van dit product?

Momentje!