Flip systeem

Flip one size diaper system
Flip one size bio-katoenen luier
Flip baby

Het Flip Systeem van bumGenius is heel handig. Je legt een inlegger in het overbroekje en doet het geheel om de billen. Bij het verschonen doe je er een nieuwe inlegger in en kan je het overbroekje gewoon hergebruiken.

De overbroekjes zijn one-size, dit betekent dat je gedurende de gehele luierperiode maar 1 maat nodig hebt. Met drukknoopjes maak je het broekje op maat, je hoeft ze pas weer te verstellen als je kindje uit die maat gegroeid is. Ook zijn one-size broekjes erg handig als je twee kinderen tegelijk in de luiers hebt.

Bij het Flip Systeem zijn twee verschillende inleggers verkrijgbaar: een eco-katoenen inlegger die je uit kunt vouwen om de droogtijd te verkorten en een extra absorberende microvezel inlegger.

De Flip overbroekjes zijn ook goed te gebruiken bij het gebruik van prefold luiers of voorgevormde tweedelige luiers als de Bamboozle Stretch of Popolini TwoSize.

Het Flip Systeem is heel makkelijk in gebruik en is ook goed te gebruiken door de oppas of de opvang. De absorptie is aan te passen door een extra inlegger toe te voegen, dan is het Flip Systeem ook prima te gebruiken voor de nacht. In noodgevallen kan je zelfs wat hydrofielen tot repen vouwen en als inlegger gebruiken.

Je zult bij het gebruik van de losse inleggers meer overbroekjes nodig hebben dan bij het gebruik van voorgevormde luiers. Er is namelijk iets meer kans dat er ontlasting in het broekje komt. Ook zal je onervaren gebruikers misschien even wat uitleg moeten geven maar het wijst zich bijna vanzelf.

Kortom: een handige en voordelige oplossing voor de hele luierperiode.