Hoeveel luiers heb ik nodig?

Door onze ervaring met wasbare luiers kunnen we je vertellen hoeveel luiers je nodig hebt.
We gaan uit van eens per 2 dagen wassen. Een pasgeboren baby verschoon je meestal na een voeding. Een baby wordt 7-8 keer per etmaal gevoed.
Een goed aantal is 20 luiers, als je luiers in meerdere maten kiest. Kies je een luier die de hele luierperiode gedragen wordt (een “onesize”) dan heb je 24 stuks nodig omdat ze dan per stuk minder hard slijten.

Je kunt het dan zo doen:

op de eerste dag gebruik je 7-8 luiers, na 2 dagen ga je wassen (dus ongeveer 15 luiers in de machine), in de droogtijd van die luiers gebruik je de overige luiers. Na 2 dagen luiergebruik doe je ze weer in de machine. Als snel zal er een routine ontstaan.

Als je onze inlegdoekjes gebruikt op de luier, is de meeste ontlasting van de luier verdwenen. Je kunt dan rustig andere was bij je luiers doen, zoals handdoeken, rompertjes, de hydrofiele luier onder het hoofdje in het bed, lakentjes, de aankleedkussenhoes enz.enz. Je hebt nu eenmaal veel was met een baby!

Hieronder vind je lijstjes met onze adviezen per luiermerk. De pdf’s kun je opslaan of printen.

boodschappenlijst

Bamboozle Stretch

blokje-boodschappenlijst-easyfit-star1

Easyfit Star

boodschappenlijst

PeeNut

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.
Dat kan telefonisch op +31(0)317-310183 (woensdags zijn we meestal niet op kantoor) of mail ons: klantenservice@kaatjekatoen.nl 

We helpen je graag.