Kaatje Katoen luierinlegdoekjes, rol 100 vel

€ 6,50

Artikelnummer
84050000
Voorraad
Aantal

De bekende zachte inlegdoekjes, na gebruik weg te spoelen door het toilet, 1 vel per keer.

Let op! Gebruik het papier niet dubbel, dat kan de absorptie verminderen. Knip zonodig het vel bij of scheur het op de gewenste lengte af. Een papiertje dat uitsteekt, kan voor lekkage zorgen omdat het vocht dan doorgegeven kan worden. Zorg er dus voor dat het netjes binnen het overbroekje/de luier zit.

De rollen luierinlegdoekjes van ons eigen merk zijn van 100% zuurstofgebleekt papier gemaakt. Het mag veilig worden weggespoeld door de wc, mits er met voldoende water wordt doorgespoeld.

Merk Kaatje Katoen
Materiaal Papier
Soort artikel rol/pak luierinlegdoekjes
Afmeting 37 x 16 cm (standaardperforatie)
Reviews
Linda J 09-09-2018
 4/5

Goede kwaliteit. Ik doe ze in de prullenbak ipv doorspoelen, want dan verbruik je ook weer zoveel water.
Meewassen heb ik nog niet geprobeerd, maar ga ik een x doen

Gijs van Oort 20-03-2018
 4/5

Fijn dat jullie hebben laten nakijken dat ze het riool in mogen. Ik heb daar echter mijn twijfels bij. De vellen zijn enorm wasbestendig. Na een plasluier gaan ze bij ons mee de wasmachine in, en ze komen er ongeschonden (wel wat gekrompen; misschien een oplossing voor Lotte? :-) ) weer uit. Ik kan me niet voorstellen dat dat in het riool anders zal zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld wcpapier dat snel in kleine stukjes uit elkaar valt). Bij ons gaan ze de afvalemmer in om het riool/waterzuivering te sparen.
Antwoord Kaatje:
We hebben het laten nakijken: dit papier trekt geen lange "draden" zoals veel doekjes dat wel doen en daar gaat het juist om. Die draden gaan in de pompen van de riolering zitten waardoor die kapotgaan (elke straat heeft een pomp in de riolering). Voor de rioolwaterzuiveringsinstallaties kan het papier absoluut geen kwaad. Doe dus wat je zelf het beste vindt, op onze verpakking staat ook: vertrouw je je riolering niet, doe het inlegdoekje dan in de prullenbak.

Lotte 13-11-2017
 5/5

Ik ben gemengd positief.
Voordeel van deze doekjes is dat ze door de wc kunnen en je geen stinkende afval in je vuilnisemmers hebt. Groot nadeel vind ik echter dat er maar 1 maat bestaat, waardoor ik ze nu nog elke keer door de midden moet knippen. Dat ze op een rol zitten helpt dan ook niet zo mee. Misschien dat kaatje katoen meerdere maten op de markt kan brengen? Bijv 3x (1/3 van dit vel) zo klein voor de allerjongste billen, 2x (1/2 van dit vel) zo klein voor de iets dikkere billen en de huidige maat voor de grotere kindjes?

Antwoord Kaatje Katoen:
Leuk dat je meedenkt, Lotte! Dit hebben we eerder nagevraagd bij de producent, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Ons advies is daarom het papier op de gewenste lengte af te scheuren, dat scheelt weer knippen.

Wat vind jij van dit product?


Momentje!