Koop dit niet!

door | nov 5, 2019 | 0 Reacties

Koop dit niet

Kaatje Katoen is begonnen als luierservice, eind vorige eeuw. Ik schrik altijd van dat woord “eeuw” maar zo lang bestaan we al… meer dan 25 jaar.

Als au-pair in de VS had ik gezien hoe dat werkte, zo’n service.

Eens per week werden schone luiers bezorgd en de vuile luiers opgehaald en naar een wasserij gebracht. Beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Aangezien milieu ook belangrijk aan het worden was in Nederland, dacht ik bij terugkomst dat er wel toekomst in zou zitten en Luierservice Kaatje Katoen was geboren

Die luiers werden bewaard in een grote plastic ton, het model van een Amerikaanse vuilnisbak, zo’n ronde met gleuven in het deksel. Het fijne was dat er 2 clips om de deksel geklemd konden worden zodat het deksel stevig de ton afsloot en nieuwsgierige kindertjes de clips niet openkregen. Het nadeel was dat hij wat groot voor ons doel was.

Ik ging op zoek naar iets anders. Vele leveranciers gebeld, maar niemand kon ons helpen. De producent van de veel te grote tonnen zat in Duitsland en kon ons ook niet helpen, tenzij we 1.000.000 emmers af zouden nemen of zoiets, in ieder geval een belachelijk groot aantal. “Tut mir Leid”, zei de man, ik zei: “Ja, tut mir auch Leid”.

We gingen dus door met wat we hadden, maar het idee liet me niet los. Ouderwetsche luieremmers hadden maar een inhoud van 10 liter, ook niet geschikt. Inmiddels was de verkoop van onze luiers via internet een feit en nam de vraag naar een geschikte luieremmer toe. We hadden TotsBots ontdekt en hebben net zolang gevraagd naar een luieremmer (nappy bucket, mijn Engels ging met sprongen vooruit) groter dan 10 liter, totdat ze ze lieten maken. Eindelijk een goede met inhoud van 16 liter!

Dus zoek je een goede luieremmer, koop dan niet eentje van 10 liter! Werkt niet, veel te klein!

En hier vind je onze luieremmer, of nou ja, die van TotsBots. Heb je hierover vragen, mail ons dan.

Volg je Kaatje Katoen al op social media? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens 

Ochtendplas

Ochtendplas

“Mááááám! Máámaáááá!“ Ik word wakker van het geroep van mijn dochter. Ik wil niet opstaan, het is pas 7 uur en ik hoef pas over een half uur op te staan. Ik probeer het geluid nog even te negeren, maar ik weet dat ze niet zal stoppen.

Luieruitslag tips

Luieruitslag tips

Laat je baby lekker luchten. Zuurstof is zoals je vorige keer hebt kunnen lezen, erg belangrijk. Doe dus wat langer over een verschoning zodat de billen veel bloot liggen, of laat je kindje lekker bloot liggen