MuslinZ bamboe/ecokatoen

Artikelnummer
13020000
1  Kies je kleur:
Aantal

Prima als luier maar ook dubbelgeslagen onder het hoofdje van je baby in wiegje of ledikantje, als knoeidoek, als doek op het verschoonkussen, als afdroogdoek omdat hij zo dun is en deppen tussen de plooitjes niet goed kan met een badstofhanddoek; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Weetje: in het Engels worden onze hydrofiele luiers (of doeken) muslins genoemd. Deze naam komt via het Frans (mousseline) uit het Italiaans. In Italië werd het "mussola" genoemd, oftewel afkomstig uit Mosul, de stad in het noorden van het vroegere Mesopotamië, het huidige Irak. In de 13e eeuw betekende "mosulin" in het Frans: stof van zijde en goud. Zo zacht als zijde zijn de MuslinZ wel! Sinds de 19e eeuw verstaan we er katoenen stof onder.

Merk MuslinZ
Materiaal 70% bamboe, 30% bio-katoen
Verpakking 3 stuks
Afmeting 70 x 70 cm
Reviews
Edokid 04-09-2018
 3/5

Doeken voelen heerlijk zacht aan en blijven dat ook. In ons gebruik als luier valt echter op dat de doeken na veelvuldig wassen rechthoeken worden ipv vierkant blijven. Daardoor wordt het vouwen in diverse luiervormen steeds lastiger. Popolini houdt wat dat betreft beter haar vorm. Stop deze doeken liever niet in de droger; dat heb ik één keer gedaan met twee stuks en die zijn nu gepild.
Als niet-luier doek vind ik dit wel heerlijk zachte hydrofielen!

Commentaar Kaatje Katoen: Dank voor je opmerking over vormbehoud, we gaan het doorgeven aan de producent.

Wat vind jij van dit product?

Momentje!