Nat bed

okt 14, 2019 | 0 Reacties

Nat bed

“En voor de nacht is een wasbare luier ook goed te gebruiken” zeiden ze tegen me. Jaja, dacht ik, dat zullen we nog wel eens zien, mijn kind drinkt zoveel, dat bed blijft nooit droog.

Op een avond ging ik toch overstag en deed een wasbare luier om bij mijn zoon, voor de nacht. Eerst nog even een plas doen na het tandenpoetsen, boekje lezen, liedje, deur op een kier, ganglicht aan en zijn nacht begon en mijn avond smiley.

De volgende ochtend: een nat bed. Mopperend verschoonde ik het bed. De luier had gek genoeg nog een droge plek aan de achterkant, was de plas dan niet goed opgenomen door de luier? De volgende avond nog maar eens proberen, maar nu met een extra inlegger. De volgende dag: bed weer nat. Ik baalde en vroeg om raad. Misschien was het toeval, maar dit was toch wel erg vervelend, op die extra was zat ik niet te wachten!

“Probeer een wollen overbroekje” was het advies. Een wollen overbroekje, je moet er niet aan denken? Ik ook niet, aangezien ik allergisch ben voor wol. Wat verkopers van de zachtste Merinowol me ook aan willen laten trekken, het jeukt zodra ik het op mijn huid voel. “Maar er is maar 1-2% van de mensen echt allergisch voor wol”. “Nee hoor, er zit geen wol in deze jas/trui/dit vest, o wacht, 3% zie ik nu, nou, maar dat voelt u niets van.” Jawel, dat voel ik wèl! Dat zei ik toch!

Je snapt dat ik niet enthousiast was om een wollen overbroekje te testen, ik zag er gewoon tegenop, zeker omdat mijn zoon een gevoelige huid had – en heeft.

Eerst een Wolwikkel, met een prefold – voorgevormde luiers hadden we nog niet – met een Snappi. Zoonlief een flinke plasser. Ik zorgde dat het broekje netjes aangesloten zat, maar niet te strak – en niet te los. Snel omgedaan zodat ik zo kort mogelijk die wol zou aanraken. Het resultaat: puntgave huid, een kletsnatte luier en een droog bed. Mijn mond viel open.

Daarna een Wolbroek. Iets meer gehannes want je moet dat ding over de luier heen trekken. Prefold met een Snappi gesloten, broek er overheen. Hetzelfde verhaal: prachtige huid, luier kletsnat en het bed droog.

Sinds die ervaringen ben ik een voorstander van wol. Wàt een prachtig materiaal. Voor anderen dan.

Ben je benieuwd naar de wolbroeken en wolwikkels, kijk dan hier.

Volg je Kaatje Katoen al op social media? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens 

9000 tampons!

9000 tampons!

Er heerst soms best nog wel wat taboe op ongesteld zijn. Waarom eigenlijk? Het hebben van een maandelijks terugkerende menstruatie is namelijk …

Fasten your seatbelts…

Fasten your seatbelts…

Een groot deel kun je plannen en oefenen, maar niet alles. De kunst is: een goed aanpassingsvermogen. Jij bent de piloot van je eigen bevalling!

Communiceren met je baby

Communiceren met je baby

Door je baby veel bij je te dragen, leer je snel signalen herkennen. Je wordt door het dragen steeds gevoeliger.