Kaatje 30 jaar!

Kaatje Katoen

Hoe het allemaal begon… In 1992 is Kaatje Katoen gestart met een luierservice. Luierservice? We reden dag in dag uit langs jonge gezinnen om gebruikte katoenen luiers – vandaar onze naam – op te halen en weer schone af te leveren. De vuile luiers werden gedurende de week bewaard in zakken in een container en dat brachten we naar de wasserette. Een abonnement voor vijftig luiers kostte ƒ 22,50. Je leest het goed, gulden ja! 😉

In al die jaren hebben wij samen met al onze klanten 4,5 miljoen kilo afval bespaard. Dat zijn bijna 100 miljoen wegwerpluiers. En dan hebben we het nog niet eens over alle wasbare menstruatieproducten. Oké, het klinkt misschien veel, maar het is eigenlijk niets vergeleken met de jaarlijkse kilo’s aan wegwerpluiers in Nederland, dat is namelijk 150 miljoen kilo. Dus… we knallen door en proberen zoveel mogelijk ouders te overtuigen om te kiezen voor wasbare luiers.💪🏼 Vies zijn wasbare luiers echt niet, of in ieder geval niet viezer dan de wegwerpvariant. Ook dan krijg je gewoon te maken met poep.⁠⁠

Wie jarig is trakteert! Het hele jaar door verloten wij elke 30e van de maand iets op Instagram, (in februari natuurlijk op de 28e). Volg ons daar als je dat nog niet deed, want dan mis je niets. @kaatjekatoen.wasbareluiers

Gratis advies

Zoek je wasbare luiers, dan kun je bij ons alle informatie vinden die je nodig hebt. In het duurzame bos raak je soms verdwaald en moet je lang zoeken naar de juiste luier: maak dan gebruik van de gratis service van ons consulentennetwerk. In een persoonlijk gesprek, online of in het echt, kun je samen met haar of hem tot de beste keuze voor jullie (a.s.) gezin komen.

Meer duurzame producten

Naast luiers vind je bij ons ook andere duurzame (verzorgings-)producten, zoals het fijne merk Petit&Jolie of wasbare producten voor de menstruatie: cups, inlegkruisjes en maandverband.

Wij zorgen ervoor dat de producten die je bij ons tegenkomt, gegarandeerd milieu- en gebruiksvriendelijk zijn en gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden zodat jij je daar niet druk om hoeft te maken.

Hoe doen we dat? We houden nauw contact met onze leveranciers, die we vaak al langer dan 10 jaar kennen en volgen de ontwikkelingen die te maken hebben met duurzaamheid op de voet. Uit persoonlijke interesse, maar ook om jou als klant het beste te kunnen bieden. We worden ook altijd heel blij van producenten zoals TotsBots die polyester stof gebruikt, gemaakt van plastic flessen, Popolini die hun plastic verpakkingen in de ban doen en Petit&Jolie die gerecycled plastic voor de verpakkingen gebruikt.

Duurzaamheid op kantoor

En hoe zijn we zelf duurzaam bezig? Bij onze bedrijfsvoering houden we ook rekening met het milieu:

  • We hebben led-verlichting op kantoor.
  • We hebben tweedehands kantoormeubilair.
  • We scheiden afval.
  • We printen niet meer dan nodig is – je factuur ontvang je per e-mail.
  • We laten ons promotiemateriaal drukken op gerecycled papier.
  • We krijgen vaak dozen van mensen die we hergebruiken (hallo schoenendozen, wat zijn jullie ideaal!)
  • We pakken je bestelling zo efficiënt mogelijk in: geen loze ruimte met onnodig vulmateriaal.
  • We fietsen bijna allemaal dagelijks naar kantoor.
  • We zetten koffie van koffiebonen en geen aluminium cups.
  • We gebruiken herbruikbare boterhamzakjes.

Kortom, alles is erop gericht zo min mogelijk het milieu te belasten.

Zo werken we allemaal aan een schone planeet voor onze kinderen. Dat is ons doel. Doe je mee?

2019 Loes

Loes Aalbers

Mede-eigenaar van Kaatje Katoen. Loes:” Onze kinderen waren ruim voor het tweede jaar zindelijk met wasbare luiers. Het gemak, geen afval en ook nog voordeliger was voor mij de reden om dit ook aan andere ouders mee te geven. Gewoon doen dus is mijn motto”.

2019 Carien

Carien van Zorge

Mede-eigenaar van Kaatje Katoen. Carien: “Willen we de aarde netjes achterlaten voor onze kinderen, dan moeten we afval zien te voorkomen. Ken je de slogan van Loesje? “Waarom afval produceren als het toch wordt weggegooid?” Mooi gezegd! Elke wegwerpluier die je vervangt door een wasbare telt mee!”

2019 Anita

Anita van Dalum

Zij is verantwoordelijk voor de bestellingen en de klantenservice. Ook organiseert zij de jaarlijkse consulentendag. Anita: “Ik vind het belangrijk om de aarde goed achter te laten voor onze kinderen en met het gebruik van wasbare luiers kunnen we een steentje bijdragen. Het is leuk om samen met aanstaande ouders op zoek te gaan naar de goede oplossing voor hen.”

Inge

Inge van den Brink

Bestellingen, orderverwerking en klantenservice.

2019 Renske2

Renske Gardenier

Orderverwerking

2019 Marlien

Marlien van der Garde

Social media, websitebeheer en fotografie.