Over Kaatje

Kaatje Katoen

In 1992 begonnen we als luierservice met katoenen luiers – vandaar de naam Kaatje Katoen. Inmiddels zijn we bijna 30 jaar later nog steeds bezig met luiers en we love it! De rol van pionier was uitdagend, maar die dagen zijn voorbij: het dringt langzamerhand door dat we maar 1 planeet hebben en daar moeten we het wel mee doen!

Gratis advies

Zoek je wasbare luiers, dan kun je bij ons alle informatie vinden die je nodig hebt. In het duurzame bos raak je soms verdwaald en moet je lang zoeken naar de juiste luier: maak dan gebruik van de gratis service van ons consulentennetwerk. In een persoonlijk gesprek, online of in het echt, kun je samen met haar of hem tot de beste keuze voor jullie (a.s.) gezin komen.

Gratis advies (Over Kaatje pagina onder Gratis advies)

Meer duurzame producten

Naast luiers vind je bij ons ook andere duurzame (verzorgings-)producten, zoals het fijne merk Petit&Jolie of wasbare producten voor de menstruatie: cups, inlegkruisjes en maandverband.

Wij zorgen ervoor dat de producten die je bij ons tegenkomt, gegarandeerd milieu- en gebruiksvriendelijk zijn en gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden zodat jij je daar niet druk om hoeft te maken.

Hoe doen we dat? We houden nauw contact met onze leveranciers, die we vaak al langer dan 10 jaar kennen en volgen de ontwikkelingen die te maken hebben met duurzaamheid op de voet. Uit persoonlijke interesse, maar ook om jou als klant het beste te kunnen bieden.

Duurzaamheid op kantoor

En hoe zijn we zelf duurzaam bezig? Bij onze bedrijfsvoering houden we ook rekening met het milieu:

  • We hebben led-verlichting op kantoor.
  • We scheiden papier en plastic.
  • We printen niet meer dan nodig is – je factuur ontvang je per e-mail.
  • We krijgen vaak dozen van mensen die we hergebruiken (hallo schoenendozen, wat zijn jullie ideaal!)
  • We fietsen bijna allemaal dagelijks naar kantoor.
  • We zetten koffie van koffiebonen en geen aluminium cups.
  • We drinken kraanwater en geen water uit plastic flessen.

Kortom, alles is erop gericht zo min mogelijk het milieu te belasten.

We worden ook altijd heel blij van producenten zoals TotsBots die polyester stof gebruikt, gemaakt van plastic flessen, Popolini die hun plastic verpakkingen in de ban doen en Petit&Jolie die gerecycled plastic voor de verpakkingen gebruikt.

Zo werken we allemaal aan een schone planeet voor onze kinderen. Dat is ons doel. Doe je mee?

2019 Loes

Loes Aalbers

Mede-eigenaar van Kaatje Katoen. Loes:” Onze kinderen waren ruim voor het tweede jaar zindelijk met wasbare luiers. Het gemak, geen afval en ook nog voordeliger was voor mij de reden om dit ook aan andere ouders mee te geven. Gewoon doen dus is mijn motto”.

2019 Carien

Carien van Zorge

Mede-eigenaar van Kaatje Katoen. Carien: “Willen we de aarde netjes achterlaten voor onze kinderen, dan moeten we afval zien te voorkomen. Ken je de slogan van Loesje? “Waarom afval produceren als het toch wordt weggegooid?” Mooi gezegd! Elke wegwerpluier die je vervangt door een wasbare telt mee!”

2019 Anita

Anita van Dalum

Zij is verantwoordelijk voor de bestellingen en de klantenservice. Ook organiseert zij de jaarlijkse consulentendag. Anita: “Ik vind het belangrijk om de aarde goed achter te laten voor onze kinderen en met het gebruik van wasbare luiers kunnen we een steentje bijdragen. Het is leuk om samen met aanstaande ouders op zoek te gaan naar de goede oplossing voor hen.”

Inge

Inge van den Brink

Bestellingen, orderverwerking en klantenservice.

2019 Renske2

Renske Gardenier

Orderverwerking

2019 Marlien

Marlien van der Garde

Social media, websitebeheer en fotografie.

Inge

Gonneke Telkamp

Net 1,5 jaar op de wereld en mijn zoontje gaf zelf aan dat hij z’n natte luiers zat was. Ik was verbaasd dat hij sneller toe was aan zindelijkheid dan ik! Vanaf dat moment besloot ik dat ik andere ouders ook wilde enthousiasmeren over het gebruik van wasbare luiers. Laten we met z’n allen de wereld een beetje groener maken!