Plastic fantastic

nov 18, 2019 | 0 Reacties

Plastic Fantastic

Plastic fantastic nieuws van TotsBots: wasbare luiers van plastic afval! De binnenkant van de wasbare luiers van TotsBots was altijd al duurzaam, de buitenkant nu ook.

TotsBots is als eerste bedrijf in de wereld gestart met het maken van herbruikbare luiers, gemaakt van gerecyclede plastic flessen

Per luier worden er zo’n 2 plastic flessen bespaard uit het afval. Goed nieuws dus voor ouders die hun impact op het milieu willen verminderen. Bij elke verschoning met wasbare luiers ben je dus dubbel duurzaam bezig

Voorheen was de waterdichte buitenkant (een belangrijk deel van een luier omdat het vocht wordt tegengehouden) gemaakt van nieuw, gebreid, polyestergaren. Nu wordt het gemaakt van superzacht gerecycled polyestergaren afkomstig van plastic flessen. Deze nieuwe stof is speciaal voor TotsBots ontwikkeld en draagt het Oekotex 100 (klasse 1) keurmerk. Dat betekent dat er geen schadelijke chemicaliën of reststoffen aanwezig zijn in de stof. Dit is het hoogste veiligheidskeurmerk voor textiel, erg belangrijk voor stoffen die direct op de huid van baby’s  worden gedragen

Magnus Smyth, eigenaar van TotsBots uit Schotland: “We zijn heel erg blij dat we het eerste luierbedrijf ter wereld zijn dat dit doet. Naast onze vernieuwende designs is dit des te meer een reden te kiezen voor wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers. In het Verenigd Koninkrijk worden elke dag meer dan 8 miljoen luiers weggegooid, als zelfs maar de helft van de ouders over zou stappen op herbruikbare luiers zou dat vele plastic flessen en luierafval besparen. We hopen oprecht dat dit andere bedrijven zal inspireren om te volgen, de techniek is er klaar voor en er is voldoende plastic afval, dus er is geen reden om dit niet de standaard te laten worden.

De luiers en overbroekjes zijn duidelijk herkenbaar aan hun label met een logo dat aangeeft hoeveel flessen per luier zijn hergebruikt. Ook de luierzakken en verschoningsmatjes zijn van dit materiaal gemaakt.

Magnus: “De afgelopen 3 jaar hebben we een groei in het aantal ouders gezien die wasbare luiers kiezen als de beste keuze voor hun baby’s. Zorgen om het milieu, chemicaliën in wegwerpluiers en niet bij willen dragen aan massaconsumptie spelen hierbij een rol. Moderne wasbare luiers zijn niet de vierkante doeken en plastic broekjes van vroeger, ze bestaan in allerlei vormen, kleuren en maten en zijn zoveel gemakkelijker in gebruik dan men denkt. Ouders zijn altijd verbaasd over hoe goed ze werken en hoe gemakkelijk ze zijn te gebruiken. Aangezien er steeds meer weerstand tegen wegwerpplastic ontstaat, zal deze trend doorgroeien. Helemaal nu ouders de keuze hebben om  in plaats van het weggooien van 5-6 luiers per dag, een wasbare luier te gebruiken die afkomstig is van plastic flessen die niet bij het afval zijn beland.”

Met je aankoop heb je dus zeker impact op het milieu en de wereld om je heen. Dit geldt niet alleen voor wasbare luiers, maar ook voor andere aankopen. Iets om over na te denken.

Volg je Kaatje Katoen al op social media? We vinden het altijd leuk als je ons tagt in je wasbare avonturen!

PS: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs, nieuws en acties? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook eens 

9000 tampons!

9000 tampons!

Er heerst soms best nog wel wat taboe op ongesteld zijn. Waarom eigenlijk? Het hebben van een maandelijks terugkerende menstruatie is namelijk …

Fasten your seatbelts…

Fasten your seatbelts…

Een groot deel kun je plannen en oefenen, maar niet alles. De kunst is: een goed aanpassingsvermogen. Jij bent de piloot van je eigen bevalling!

Communiceren met je baby

Communiceren met je baby

Door je baby veel bij je te dragen, leer je snel signalen herkennen. Je wordt door het dragen steeds gevoeliger.