Prefolds

De prefolds van Blümchen zijn gemaakt van ongebleekt ecokatoen. Dit milieuvriendelijke materiaal absorbeert uitstekend. De luiers slijten amper en worden in gebruik alleen maar zachter.

Het kan wat intimiderend zijn: een rechthoekige lap die een luier moet worden. Gelukkig is dit veel makkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Kaatje Katoen heeft dit type luier 12 jaar lang gebruikt in de luierservice. Onze ervaring is dat iedereen makkelijk met prefolds om kan gaan. Er zijn verschillende manieren om de luier te vouwen, je krijgt een duidelijk overzicht van de vouwmogelijkheden bij je bestelling.

Een prefold luier is iets anders dan een hydrofiel. De luier heeft in het midden extra lagen stof, hierdoor is de luier al extra absorberend op de plek waar dat het meest nodig is. De luiers drogen heel snel aan de lijn maar kunnen ook prima tegen een rondje droger.

Oud-consulente Liesbeth: De Blümchen zijn makkelijk in gebruik en in de was. De meest gehoorde opmerking tijdens een demo over de Blümchen was, goh het vouwen is helemaal niet moeilijk, komt niet eens in de beurt van origami.

Een groot voordeel van deze luiers is dat je de diverse maten kunt combineren zodat je ook tijdens de nacht voldoende absorptie kunt creëren.

Over de luier gaat een overbroekje van ademende kunstvezel, het beste is om bij prefolds een overbroekje te gebruiken met een extra randje bij de beentjes. Wij adviseren vaak een PopoWrap of een Mother-ease Rikki, maar een Flip overbroekje gaat ook goed.

De prefolds komen in drie maten: Newborn past goed van 2 tot 4 kilo, Small van 3 tot 9 en Regular van 7 tot 18. Als je kind uit een maat groeit kunnen die luiers goed als inlegger in een volgende maat gebruikt worden.

Luieren met prefolds is niet alleen makkelijk het is ook nog eens super voordelig. Ook voor de nacht zijn ze goed te gebruiken, dan kan je er voor kiezen om een tweede prefold als extra inlegger te gebruiken.

Je zult bij het gebruik van prefolds meer overbroekjes nodig hebben dan bij het gebruik van voorgevormde luiers. Er is namelijk iets meer kans dat er ontlasting in het broekje komt. Ook zal je misschien opa en oma het een en ander moeten uitleggen maar na een paar keer draaien ook zij hun hand er niet meer voor om!

Kortom: een supervoordelige all-round luieroplossing!

blümchen-3-maten-nieuw
Pak Bluemchen