Prefolds


Deze luiers zijn rechthoekig en bestaan uit 3 banen.

Elke baan heeft meerdere laagjes stof; de middelste baan is altijd dikker dan de twee buitenste banen. De verschillende lagen zorgen voor maximale absorptie zonder dat de luier te dik wordt. Deze luier droogt snel aan de lijn en in de droger. Hoe vaker ze gewassen worden, hoe zachter ze worden!

De luiers zijn eenvoudig in gebruik. Je vouwt de 2 buitenste banen op de middelste zodat je een reep stof overhoudt. Die leg je in een overbroekje, een luierinlegdoekje erop en je sluit de luier eventueel met een luierklemmetje (Snappi). Dan sluit je het overbroekje. Wat je nodig hebt, lees je hier.

De maten
Newborn 29 x 30,5 cm - geel stiksel - ideaal voor pasgeboren kindjes (2-5 kg)
Infant 32 x 34 cm - oranje stiksel - voor kinderen vanaf 2 maanden (3-7 kg)
Regular 35,5 x 40,5 cm - rood stiksel - voor kinderen vanaf 12 tot 18 maanden (5-11 kg)
Premium 38 x 46 cm - groen stiksel - voor kinderen vanaf 18 maanden (boven 11 kg)

Het overbroekje
Geschikte overbroekjes voor deze luiers zijn de PopoWrap, Prorap, Mother-ease Rikki, Milovia en wollen overbroekjes. Bij vouwluiers is het belangrijk dat er een hoge anti-lekrand bij de beeningang van het overbroekje zit. De gevouwen luier zit netjes tegen deze randen aan zodat lekkage wordt voorkomen.

De luier omdoen

Vouw een luier in de lengte in drieën en leg daar een inlegdoekje bovenop. Doe de luier in het overbroekje. Leg je kind op de luier en sluit het broekje aan de voorzijde met het klittenband. Let er goed op dat het broekje goed aansluit bij de beentjes; er mag geen opening zichtbaar zijn.
Bij het verschonen van de luier haal je de vuile luier weg en leg je een schone terug in het overbroekje. Het is niet nodig ook het broekje bij elke verschoning te wisselen.

Wasvoorschrift

Bij je bestelling ontvang je een uitgebreid wasvoorschrift en tekenvoorbeelden hoe je de luier kunt vouwen. Het is aan te bevelen de luiers nat terug in vorm te trekken. De luiers krimpen ongeveer 10%.